U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Chocolade-sinaasappeltrifle met zoete aardappel

30 min bereidingstijd - 1-2 uur wachten

Wat heb ik nodig:

personen
  • 100 g Aviko Sweet Potato blokjes
  • 150 g pure chocolade
  • 4 plakjes (chocolade)cake
  • 2 sinaasappels
  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 400 ml slagroom
  • 50 g witte chocolade
  • Mixer

Bereiding:

  • Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strooi ze op een schaal en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Hak de chocolade grof en laat in een hittebestendige kom op een pan met heet water (= au bain-marie) smelten. Zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Neem de kom met gesmolten chocolade van de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur; de chocolade mag niet hard worden.
  • Snijd de cake in blokjes en verdeel over 4 (wijn)glazen. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje laag van de schil. Zet de rasp apart en bewaar de sinaasappels.
  • Splits de eieren. Klop in een schone kom met de mixer de eiwitten stijf. Voeg 50 gram suiker toe en klop het eiwitschuim tot stevige, glanzende pieken. Klop in een tweede kom 200 ml slagroom bijna stijf.
  • Roer de eidooiers door de gesmolten chocolade. Spatel er achtereenvolgens luchtig de lobbige slagroom en het eiwitschuim door.
  • Hak de zoete aardappelblokjes fijn en spatel met de sinaasappelrasp door de chocolademousse.
  • Schep de mousse voorzichtig op de cake in de glazen. Zet ze minstens 1-2 uur in de koelkast zodat de mousse kan opstijven.
  • Neem de glazen uit de koeling en laat de trifles op kamertemperatuur komen voor de smaak en structuur.
  • Schil de sinaasappels zo dik dat al het wit eraf is. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Verdeel de sinaasappelpartjes over de chocolademousse in de glazen. Houd eventueel 4 partjes apart voor de garnering.
  • Klop de laatste 200 ml slagroom met de resterende 50 gram suiker stijf. Rasp of schaaf mooie krullen van de witte chocolade.
  • Schep of spuit de slagroom op de sinaasappelpartjes. Garneer de trifles met de witte chocolade.
  • Tip: Besprenkel de cake met 4 eetlepels sinaasappel-, chocolade- of amandellikeur.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 890 kcal
  • 63 g vet waarvan 40 g verzadigd
  • 65 g koolhydraten
  • 12 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 0,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen